کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
در نشست همانديشي مدیران حراست شرکت شهركهای صنعتي استانها در رشت عنوان شد:
مبنای کار حراست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، اقدامات پیشگیرانه، آسیب شناسی مسائل با نگاه تخصصی و ارائه راهکارهای عملی به مجموعه مدیریت است/ ضرورت نگاه تخصصی مبتنی بر دانش مدیران حراست به حوزه سرمایه گذاری/ توجه به موضوع پدافند غیرعامل در شهرکها و نواحی صنعتی
عسکری مجتهدزاده روز سهشنبه در نشست همانديشي مدیران حراست شرکت شهركهای صنعتي استانها در رشت گفت: در ۸۴۴ شهرک و ناحیه صنعتی درحال بهره برداری كشور، بالغ بر 49 هزار واحد توليدي به بهره برداری رسیده و بیش از 980 هزار فرصت شغلي بهوجود آمده است.
مشاور مدیرعامل و مدیر حراست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بيان اينكه مبنای کار حراست را اقدامات پیشگیرانه قرار دادهایم گفت: با نگاه تخصصی، مسائل مختلف را رصد و آسیب شناسی میکنیم تا راهکارهای عملی برای مجموعه مدیریت سازمان ارائه دهیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، عسکری مجتهدزاده روز سهشنبه با بيان اين مطلب در نشست همانديشي مدیران حراست شرکت شهركهای صنعتي استانها در رشت افزود: در ۸۴۴ شهرک و ناحیه صنعتی درحال بهره برداری كشور، بالغ بر 49 هزار واحد توليدي به بهره برداری رسیده و بیش از 980 هزار فرصت شغلي بهوجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهصورت درآمد ـ هزینهای اداره ميشود و از بودجه عمومي كشور ارتزاق نميكند، اضافه كرد: بودجه اين سازمان (داخلی، ملی و استانی) در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۰۴ هزار میلیارد ریال بود که معادل ۸۴ درصد آن محقق شده است.
مشاور مدیرعامل و مدیر حراست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه بخش عمده فعاليت اين سازمان، علاوه بر حمايت از صنايع كوچك و متوسط، به حوزه فنی و عمراني مرتبط است، ادامه داد: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از بودجه سازمان و شرکتهای تابعه استانی به حوزه شهرک سازی تخصیص داده میشود.
مجتهدزاده یادآور شد: در سال گذشته ۷۵ هزار میلیارد ریال به بخش زیرساخت در شهرکها و نواحی صنعتی اختصاص یافت که این رقم در سال ۱۴۰۱ به هشت هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
وی در ادامه با اشاره به استقبال قابل توجه سرمایه گذاران براي حضور در شهرکها و نواحی صنعتی كشور، حجم اقدامات زيرساختي، تأمین امكانات زيربنايي آب، برق، گاز، تلفن و تملک زمین در استانها را افزايشي توصيف كرد.
مشاور مدیرعامل و مدیر حراست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اظهار داشت: تا کنون بیش از ۱۷ هزار لیتر بر ثانیه آب و بیش از ۱۰ هزار مگاوات برق برای تسهیل فعالیت سرمایه گذاران و صنعتگران در شهرکها و نواحی صنعتی تأمین شده است که این رقم با توجه به افزایش حضور سرمایه گذاران بیشتر نیز خواهد شد.
مجتهدزاده با یادآوری اینکه در حوزه تأمین آب، استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب شهری را پیگیری کردهایم، افزود: امسال موضوع انتقال پساب در استانها بيشتر دنبال خواهد شد و در حوزه برق نیز استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و مولدهای تولید پراکنده و خود تأمین جزو مهمترین برنامههای سازمان است.
وی ایجاد کارگاههای کوچک در شهرکها و نواحی صنعتی را از دیگر محورهای فعالیت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برشمرد و اضافه كرد: سال گذشته یک هزار و 433 واحد کارگاهی در شهرکها و نواحی صنعتی با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده است و امسال برای ایجاد یک هزار و 500 واحد کارگاهی دیگر برنامهریزی کردهایم و میخواهیم ۶ هزار هکتار اراضی شهرکها و نواحی صنعتی کشور را اضافه نماییم.
مشاور مدیرعامل و مدیر حراست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در بخش دیگر سخنان خود، احیاء واحدهای توليدي راکد و غیرفعال را از برنامههای اولویت دار وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته و امسال عنوان كرد و ادامه داد: با پایش انجام شده توسط اين سازمان مشخص شد که 12 هزار و 67 واحد راکد در سراسر کشور وجود دارد که 6 هزار و 814 واحد راکد داخل شهرکها و نواحی صنعتی و 5 هزار و 253 واحد راکد خارج از شهرکها و نواحی صنعتی هستند.
مجتهدزاده با اشاره به راه اندازی مجدد 2 هزار و 67 واحد راکد در داخل و خارج شهرکها و نواحی صنعتی کشور طی سال گذشته اعلام كرد: امسال هم برنامه داریم که ۲ هزار واحد راکد دیگر را مجدد راه اندازی و به چرخه تولید بازگردانیم.
وي همچنین افزایش ظرفیت 3 هزار و 300 واحد توليدي که زیر 50 درصد ظرفيت کار میکنند را نیز در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران عنوان كرد و گفت: این اقدام برای اولین بار در کشور درحال انجام است و از ظرفیتهای ستاد و كارگروههاي استاني تسهیل و رفع موانع تولید در اجراي آن استفاده خواهد شد.
مشاور مدیرعامل و مدیر حراست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در ادامه، واگذاری الکترونیکی زمین را از برنامههای مهم اين سازمان اعلام كرد که از اواسط سال گذشته آغاز شده و امسال به مرحله اجرا رسیده است.
مجتهدزاده افزود: در سامانه ویژهاي كه در راستای شفاف سازی، حذف امضاهای طلایی، جلوگیری از رانت و دلال بازی درخصوص واگذاری زمینهای صنعتی طراحی شده است، هر شخصی در هر نقطه از کشور میتواند بهصورت الکترونیکی درخواست زمین خود را ارائه و پيگيري نمايد.
وي با اشاره به اینکه افرادی در سنوات مختلف زمینهای صنعتی را دریافت کرده اما هیچ گونه اقدامی روی آنها انجام ندادهاند، اضافه كرد: تمام اراضی صنعتی بدون پیشرفت فیزیکی به مرحله داوری گذاشته و قرارداد ۷۷۰ هکتار زمین فسخ و خلع ید شد. این زمینها مجدد به مجموعه شركت شهركهاي صنعتي بازگردانده شد تا بهصورت قانونی از طریق مزایده به سرمایه گذاران دارای صلاحیت واگذار شوند. همچنين تعیین تکلیف ۵۰۰ هکتار از این اراضی نیز برای امسال در دستور کار است.
مشاور مدیرعامل و مدیر حراست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنين با اشاره به نامگذاری امسال بهعنوان سال “تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین” از سوی مقام معظم رهبری ادامه داد: سال گذشته یک هزار و 633 شرکت مستعد دانش بنیان شدن در سطح شهركها و نواحي صنعتي كشور شناسایی و یک هزار و 600 نیاز فناورانه صنعت نيز احصاء شد.
مجتهدزاده به مصوبات خوبی که برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به تصویب رسیده است نيز اشاره و بيان كرد: واگذاری زمین به این شرکتها با شرایط خاص و تشویقی انجام میشود. همچنین شرکتهایی که در راستای دانش بنیان شدن گام بردارند، مورد حمایت جدی قرار خواهند گرفت.
وي در بخش ديگر سخنان خود با بيان اينكه مبنای کار حراست در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را اقدامات پیشگیرانه قرار دادهایم، اظهار داشت: با نگاه تخصصی، مسائل مختلف را رصد و آسیب شناسی میکنیم تا راهکارهای عملی برای مجموعه مدیریت سازمان ارائه دهیم.
مشاور مدیرعامل و مدیر حراست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران همچنين با بیان اینکه از 844 شهرک و ناحیه صنعتی به بهره برداری رسیده، 284 شهرک به شرکتهای خدماتی واگذار شده است، افزود: در این شهرکها حفاظت فیزیکی نیز به خود شرکتهاي خدماتی واگذار شده است، اما در 560 شهرک تحت پوشش شرکتهای استانی، 500 نفر از همکاران مشغول حفاظت فیزیکی هستند.
مجتهدزاده با اشاره به برگزاری مانور ویژه نظارت بر بازار با دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت برای کنترل بازار در ماههای اخیر اضافه كرد: همکاران حراست شرکتهای استانی در کنار ادارات كل صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاههای مرتبط، حضور فعالانه در این مانورها داشتهاند و با تعامل و همکاریهای بهعمل آمده، اقدامات خوبی در این راستا برای نظارت بر بازار در زمینههای مختلف انجام شد.
ضرورت نگاه تخصصی مبتنی بر دانش مدیران حراست به حوزه سرمایه گذاری
مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نيز در اين نشست گفت: مجموعههای حراستی باید اتاق شیشهای باشند تا افراد بهراحتی به آنها مراجعه نمایند.
محسن الیاسی افزود: جراحی بزرگ اقتصادی دولت سیزدهم در راستای جلوگیری از تداوم تخلفات مستمری بوده که در دولتهای قبلی منجر به فساد شده است و این جراحی باید هرچه سریعتر اتفاق میافتاد.
وی با بیان اینکه اگر پیش بینیهای به موقع و به هنگام داشتیم، بسیاری از مسائل و مشکلات کنونی کشور پیش نمیآمد، اضافه کرد: وظیفه حراست دستگاههای اجرایی نیز ۹۹ درصد، پیشگیرانه است؛ چرا كه اقدامات پیشگیرانه باعث جلوگیری از تخلفات و کم کاریها در آینده شده و هزینههای سازمانی را نیز کاهش ميدهد.
مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ادامه داد: انجام این گونه اقدامات تحولی نیاز به همت مضاعف و کار مضاعف دارد، كه این همت در مجموعه دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره جدید وجود دارد.
الیاسی با اشاره به وجود 40 درصد تولید ناخالص داخلی کشور در مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: پویایی و بالندگی وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای نیل به اهداف تحولی دولت سیزدهم بسیار حائز اهمیت است.
وی همچنین با اشاره به اینکه سه سازمان توسعهاي از چهار سازمان توسعهای کشور در وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد، اظهار داشت: سازمانهاي توسعهاي ایدرو، ایمیدرو و ايزيپو سه بال اساسی دولت در مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند.
مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به نقش و جایگاه بنگاههاي اقتصادي کوچک و متوسط در اقتصاد کشور خاطرنشان كرد: تا زمانی که این واحدها به حرکت درنیایند، صنایع بزرگ نیز حرکتی نخواهند کرد و این نشان از نقش و جایگاه حائز اهمیت صنايع کوچک و متوسط است.
الیاسی در ادامه سخنان خود، شهرکها و نواحی صنعتی را خط مقدم ایجاد و جذب سرمایه گذاریها دانست و تأكيد كرد: نباید بگذاریم فرار سرمایه گذاری اتفاق بیفتد. باید با تسهیل فرآیندها و ایجاد امنیت اقتصادی برای سرمایه گذاری، زمینه برای حضور سرمایه گذاران را فراهم نماییم.
وی افزود: پیش زمینه در این موضوع، نگاه تخصصی مبتنی بر دانش به حوزه سرمایه گذاری است و مدیران حراست شرکت شهرکهای صنعتی استانها در کنار مدیران عاملشان این قابلیتها را برای جذب و حفظ سرمایه گذاران باید داشته باشند؛ چرا که افزایش اشتغال در حوزه صنایع کوچک و متوسط نمود بیشتری دارد.
مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اضافه كرد: ما باید در سلامت اداری و شفافیت سرآمد باشیم و در هر حوزهای که میتوانیم، اقدامات پیشگیرانه را با نگاه تخصصی در دستور کار خود قرار دهیم.
توجه به موضوع پدافند غیرعامل در شهرکها و نواحی صنعتی
در ادامه اين نشست، رئیس حراست کل استان گیلان اظهار داشت: توجه به موضوع پدافند غیرعامل در شهرکها و نواحی صنعتی، از ضروریات است؛ چرا كه پدافند غیرعامل نیاز امروز کشور است که باید مد نظر واقع و آموزشها و فرهنگ سازیهای لازم در این حوزه ارائه شود.
صادق زاده افزود: دشمن برای ایجاد ناامیدی در افکار عمومی به دنبال امنیتی جلوه دادن مطالبات صنفی مردم است و در سناریوهای خود حتی حوادث غیرمترقبه را نیز امنیتی و سیاسی جلوه میدهد تا نظام را در برخورد با مسائل مدیریتی و بحرانها ناکارآمد نشان دهد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال بهعنوان سال “تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین” از سوی مقام معظم رهبری اضافه کرد: شهرکها و نواحی صنعتی در تحقق شعار سال، پویایی تولید و متعاقب آن تزریق امید به کالبد جامعه جایگاه حائز اهمیتی دارد.
رئیس کل حراست استان گیلان همچنین تقویت نیروی انسانی در حوزه حراست را مورد توجه قرار داد و گفت: پیگیری برای جذب و تقویت نیروهای کارآمد در حوزه حراست با توجه به نیازهای شهرکها و نواحی صنعتی باید جدی گرفته شود.
صادق زاده بر ضرورت تخصصی شدن شهرکها و نواحی صنعتی تأکید کرد و ادامه داد: با توجه به انتخاب شعار سال که ضرورت حمایت از شرکتهای دانش بنیان را میطلبد، تخصصی شدن شهرکهاي صنعتي نیز باید با اولویت ویژه دنبال شود.
وی حمایت از شرکتهای صادرات گرا و توجه به اولویتهای منابع طبیعی و محیط زیست را نیز مورد تأکید قرار داد و تأكيد کرد: توجه به موضوع پدافند غیرعامل در شهرکها و نواحی صنعتی از ضروریات است؛ چرا كه بحث پدافند غیرعامل نیاز و ضرورت امروز است که باید مد نظر واقع و آموزش و فرهنگ سازیهای لازم در این حوزه ارائه شود.
رئیس کل حراست استان گیلان با بیان اینکه گیلان از استانهای نخبه پرور و مستعد در سطح کشور است، گفت: برای رشد و توسعه هرچه بیشتر، نیازمند حمایتهای لازم بهخصوص در حوزه تولید اشتغالزا هستیم.
گيلان از بعد توسعه یافتگی صنعتی نسبت به سایر استانها در رتبههای پایین تر قرار دارد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گیلان نيز در بخش ديگر اين نشست گفت: همه تلاشهای اين مجموعه با تکیه بر تجارب ارزشمند سالهای گذشته، در راستای تحقق تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین و ارتقاء بخش صنعت معطوف شده است.
مهدی محبوبی حسن کیاده افزود: رسالت شرکت شهرکهای صنعتی گیلان بر دو محور اصلی، شامل ایجاد و تکمیل زیرساختهاي صنعتی و حمايت از صنايع كوچك و متوسط استوار است که در این راستا امسال برنامه احداث 4 تصفیه خانه فاضلاب، زیرسازی و آسفالت شهرکها و نواحی صنعتی، تأمین برق و گاز، تملک اراضی و تأمین برق از طریق انرژیهای نو و تجدید پذیر در دستور کار قرار گرفته و با جدیت درحال پیگیری است.
وی اضافه کرد: فعال سازی واحدهای راکد و افزایش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی، ایجاد کنسرسیومهای صادراتی، توسعه خوشههای صنعتی، استاندارد سازی محصولات صنعتی، حمایت از استارتاپها و شركتهاي دانش بنیان نيز در سال جاري در شرکت شهرکهای صنعتی گیلان پيگيري ميشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گیلان همچنين با اشاره به اینکه 33 شهرک و ناحيه صنعتی درحال بهره برداري با ایجاد اشتغال مستقیم برای بیش از 17 هزار نفر در اين استان فعاليت ميكنند، ادامه داد: با توجه به سیاستهای گذشته و لحاظ کردن استان گیلان بهعنوان قطب کشاورزی، آنچنان که شایسته توانمندیهای گیلان بود، به ارتقاء صنعتی آن پرداخته نشد.
محبوبی حسن کیاده تصریح کرد: گيلان به این دلیل از بعد توسعه یافتگی صنعتی نسبت به سایر استانها در رتبههای پایین تر قرار دارد.
وی با اشاره به فعالیت 46 مرکز آموزش عالی در گيلان و اشتغال به تحصیل 86 هزار نفر دانشجو در این واحدها اظهار داشت: این آمار در كنار بیش از 70 درصد رشتههای تحصیلی صنعتی یا گرایش به حوزه صنعت، نشانگر گستردگی نیروی كار تحصيل كرده بخش صنعت در اين استان است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گیلان يادآور شد: با توجه به سیاستهای گذشته و لحاظ کردن گیلان در قطب کشاورزی و کمبود زیرساختها و الزامات ایجاد صنایع در اين استان، متأسفانه شاهد مهاجرت قشر تحصیل کرده و نیروی كار جوان به سایر استانها بودهایم که علاوه بر از دست رفتن سرمایههای انسانی و نیروی كار تحصیل کرده، شاهد کاهش زاد و ولد و روند رو به پیری جمعیت گيلان بودهایم.
محبوبی حسن کیاده اظهار امیدواری كرد با حمایت همه مسئولان و مجموعههای اطلاعاتی و امنیتی و تلاش در جهت ارتقاء صنعت، توليد و اشتغال در گيلان، از پیشروی معضلات اجتماعي يادشده جلوگیری و وضعیت استان در شاخصهاي ملي ارتقاء يابد.
نشست همانديشي مدیران حراست شرکت شهركهای صنعتي استانها با هدف تبیین مباحث حوزه تخصصی و برنامههاي عملياتي سال 1401 سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به میزبانی شرکت شهرکهای صنعتی گیلان در رشت برگزار شد.
تاريخ: 1401/03/24
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان آذربایجان شرقی از بازگشت ۴۰ واحد تولیدی صنعتی مستقر در داخل شهركها و نواحي صنعتي استان به چرخه در شش ماهه اول سال جاری خبر داد. به گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی سید مرتضی نیرومند اسکویی صبح امروز در جریان بازدید از واحدهای تولید صنعتی مستقر […]
کامران کارگر در مورد وضعیت عرضه شکر در بازار گفت: پیش از این شکر با ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد میشود اما تقریبا از اواخر سال گذشته ارز واردات شکر از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی تغییر کرد لذا وارداتی فعلی با ارز نیمایی انجام میشود. سرپرست دفتر برنامهریزی، تامین، توزیع و تنظیم […]
سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به مناسبت 21 مرداد؛ روز ملی حمایت از صنایع کوچک بیانیه ای صادر کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، متن بیانیه “فرشاد مقیمی” به شرح زیر است: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و […]
کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
دیدگاهتان را بنویسید