سهم بيش از 40 درصدي صنايع كوچك از اشتغال صنعتي كشور

سهم بيش از 40 درصدي صنايع كوچك از اشتغال صنعتي كشور

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در برنامه “سلام صبح بخير” شبكه سه مطرح كرد:

سهم بيش از 40 درصدي صنايع كوچك از اشتغال صنعتي كشور/ ايجاد توازن صنعتي و توجه به مناطق كمتر برخوردار در دولت سيزدهم/ تسهيلات و شرايط حمايتي ويژه براي استقرار شركت‌هاي دانش بنيان در شهرك‌ها و نواحي صنعتي/ دانش بنيان شدن 750 واحد توليدي داراي پتانسيل/ ايجاد 1600 واحد كارگاهي از سال گذشته تا كنون/ رفع حدود 400 نياز فناورانه بنگاه‌هاي صنعتي توسط شركت‌هاي توانمند فناور و دانش بنیان

علي رسوليان روز شنبه در برنامه “سلام صبح بخير” شبكه سوم سيما، ضمن تبريك روز ملي حمايت از صنايع كوچك به همه كارآفرينان و فعالان اقتصادي کشور گفت: 94 درصد از واحدهای تولیدی مستقر در شهرك‌ها و نواحي صنعتي كشور، از نوع صنايع كوچك هستند و در مجموع، صنايع كوچك حدود 90 درصد از صنايع كشور را به خود اختصاص داده است.

 

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سهم بيش از 40 درصدي صنايع كوچك از اشتغال صنعتي كشور، از برنامه‌هاي سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران براي حمايت از استقرار شركت‌هاي توانمند دانش بنيان در شهرك‌ها و نواحي صنعتي و رفع نيازهاي فناورانه بنگاه‌هاي بزرگ با تكيه بر توانمندي بنگاه‌های كوچك فناور و نوآور خبر داد.

به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران، علي رسوليان روز شنبه با بیان این مطلب در برنامه “سلام صبح بخير” شبكه سوم سيما، ضمن تبريك روز ملي حمايت از صنايع كوچك به همه كارآفرينان و فعالان اقتصادي کشور گفت: 94 درصد از واحدهای تولیدی مستقر در شهرك‌ها و نواحي صنعتي كشور، از نوع صنايع كوچك هستند و در مجموع، صنايع كوچك حدود 90 درصد از صنايع كشور را به خود اختصاص داده است.

وي با يادآوري اين‌كه اهميت و جايگاه صنايع كوچك در دنيا نيز قابل توجه است، افزود: اشتغالزايي بنگاه‌هاي كوچك و متوسط در دنيا حائز اهميت است و بسياري از كشورهايي كه پيشرفت‌هاي اقتصادی خوبي داشته‌اند، از جمله كشورهاي آسياي جنوب شرقي مانند كره جنوبي، تركيه و آلمان، روي حمايت از SMEها به‌صورت تخصصي برنامه‌ريزي داشته‌اند كه خوشبختانه اين الگو در كشور خودمان نيز آغاز شده است.

رئيس هيأت مديره و مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران درخصوص اشتغالزايي صنايع كوچك در كشورمان اضافه كرد: بيش از 40 درصد اشتغال حوزه صنعت مربوط به همين صنايع كوچك است. صنايع كوچك از دو جهت داراي اهميت است. يكي اين‌كه سرمايه گذاري كمي نياز دارند و ديگري لزوم توسعه صنعتي بنگاه‌هاي بزرگ است كه صنايع كوچك تكميل كننده ارزش صنعتي آن‌ها هستند.

رسوليان ادامه داد: به‌طور متوسط در شهرك‌هاي صنعتي هر واحد توليدي كوچك نزديك به 19 نفر اشتغال ايجاد مي‌كند كه اين موضوع در بحث اشتغالزايي داراي اهميت است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: شهرك‌ها و نواحي صنعتي در كشور ما محصول انقلاب است و قانون شهرك‌هاي صنعتي سال 1362 مصوب شده است. تا كنون 847 شهرك و ناحيه صنعتي ايجاد شده است و بيش از 49 هزار و 500 واحد توليدي در اين شهرك‌ها و نواحي صنعتي به بهره برداري رسيده است.

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت درخصوص مزيت‌هاي ايجاد شهرك‌ها و نواحي صنعتي بیان كرد: وقتي صنايع به‌صورت متمركز در يك مكان استقرار يابند، همگرايي خوبي ميان آن‌ها به‌وجود مي‌آيد. از طرفي، تأمين زيرساخت‌هاي لازم براي فعاليت مانند آب، برق، گاز و مسائل محيط زيستي با توجه بيشتري دنبال مي‌شود. البته ممكن است در شهرك‌ها و نواحي صنعتي كاستي‌هايي هم باشد كه بايد مورد رسيدگي قرار گيرد.

رسوليان با اشاره به اين‌كه البته ممكن است برخي صنايع امكان استقرار در شهرك‌ها و نواحي صنعتي را نداشته باشند، گفت: اين صنايع مانند بخش معدن يا كشاورزي بايد به محل تأمين مواد اوليه خود نزديك باشند، اما از نظر ما ممنوعيتي براي استقرار در شهرك‌ها و نواحي صنعتي براي آن‌ها ايجاد نشده است. ضمن اين‌كه شهرك‌هاي صنعتي الگويي جهاني هستند و فقط مربوط به كشور ما نيستند.

وي درخصوص شهرك‌هاي صنعتي مصوب در كشور نيز افزود: حدود يك ‌هزار و 37 شهرك و ناحيه صنعتي مصوب در كشور داريم كه برخي به دليل عدم فراهم بودن مسائل زيرساختي يا اخذ مجوزهای زيست محيطي و يا عدم فراهم آمدن شرايط مناسب هنوز به بهره برداري نرسيده است.

رئيس هيأت مديره و مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران اضافه كرد: هرچند توسعه شهرك‌های صنعتی توسعه مناسبي بوده است، اما زياد به دنبال ايجاد شهرك و ناحيه صنعتي جديد نيستيم و دو محور و سياست را در اين حوزه دنبال مي‌كنيم. يكي از سياست‌ها، توسعه شهرك‌هايي است كه در مناطق مناسبي قرار گرفته‌اند و زيرساخت‌ها و شرايط لازم را براي توسعه دارند  و ديگري فعال ‌سازي طرح‌هاي به بهره برداري نرسيده، احياء واحدهاي راكد و استفاده از ظرفيت‌هاي موجود است.

رسوليان با بيان اين‌كه تمركز بر مناطق مرزي و يا كمتر توسعه يافته‌اي كه شرايط و مشوق‌هاي لازم را براي سرمايه‌ گذاري صنعتي نداشته‌اند نيز جزو برنامه‌ها و رويكردهاي دولت سيزدهم است، ادامه داد: در اين حوزه با دستور وزير صنعت، معدن و تجارت، طرح آمايش  صنعتي را دنبال مي‌كنيم. در راستاي اين طرح در مناطق مختلف و شهرستان‌هايي كه از لحاظ ورود صنعت محروم مانده‌اند، صنايع جديدي تعريف و شرايط و خدمات را براي ورود سرمايه گذاران تسهيل مي‌كنيم تا توازن صنعتي در كشور ايجاد شود.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين‌كه كمتر از 600 واحد توليدي دانش بنيان در شهرك‌ها و نواحي صنعتي کشور مستقر هستند، یادآور شد: از سال گذشته سياست‌هاي حمايتي جدي را براي استقرار شركت‌هاي دانش بنيان در شهرك‌ها و نواحي صنعتي آغاز كرده‌ايم، که اولويت اول واگذاري زمين در شهرهاي بزرگ و داراي محدوديت زمين را به همين شركت‌هاي دانش بنيان داده‌ايم.

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام اين‌كه نحوه واگذاري زمين به دانش بنيان‌ها نيز با تسهيلات ويژه است، بیان کرد: اقساط بلند مدت و مشوق‌هاي سرمايه گذاري و تأمين مالي متفاوت براي استقرار شركت‌هاي دانش بنيان در شهرك‌ها و نواحي صنعتي درنظر گرفته شده است.

رسوليان همچنين با اشاره به اين‌كه بيش از یک هزار و 600 نياز فناورانه بنگاه‌هاي صنعتي شناسايي شده است، گفت: بنگاه‌هاي كوچك را به بنگاه‌هاي بزرگ متصل مي‌كنيم تا با به‌هم ‌رساني عرضه و تقاضا، نيازهاي فناورانه شركت‌هاي بزرگ تأمين شود، که در اين راستا نزديك به 400 نياز فناورانه توسط جوانان متخصص و توانمند برآورده شده است.

وي در ادامه سخنان خود با يادآوري اقداماتي كه براي دانش بنيان شدن صنايع داراي ظرفيت آغاز شده است، اظهار داشت: یک هزار و 650 واحد توليدي در داخل شهرك‌ها و نواحي صنعتي امكان و پتانسيل دانش بنيان شدن دارند. با ارائه مشاوره‌هاي لازم و تعامل با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، نزديك به 750 واحد توليدي داراي پتانسيل تا كنون دانش بنيان شده است كه برخي از اين واحدها بيرون و برخي درون شهرك‌ها و نواحي صنعتي هستند.

رئيس هيأت مديره و مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران، توسعه شهرك‌هاي فناوري را از ديگر برنامه‌های سازمان متبوع خود عنوان کرد و افزود: 6 شهرك فناوي فعال داريم و دولت مي‌خواهد مجوزي به ما بدهد كه تا 40 شهرك فناوري را بتوانيم ايجاد كنيم. ايجاد مراكز تحقيق و توسعه (R&D)، آزمايشگاه‌هاي تخصصي مرجع و … نیز در اين راستا هدف گذاري شده است.

رسوليان اضافه كرد: با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تفاهم كرده‌ايم كه واحدهای كارگاهي كوچكي را در داخل شهرك‌ها و نواحي صنعتي براي فعاليت شركت‌هاي دانش بنيان ايجاد كنيم تا شركت‌هايي كه توان مالي كمي دارند اما توانمندي، ايده و تخصص لازم را دارند، در اين كارگاه‌ها مستقر شوند. از سال گذشته تا كنون یک هزار و 600 واحد كارگاهي در شهرك‌ها و نواحي صنعتي ايجاد شده است و امسال مي‌خواهيم 260 واحد كارگاهي را به دانش‌ بنيان‌ها بدهيم.

وي تمركز روي موضوع فن بازارها را از ديگر برنامه‌هاي سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران دانست و ادامه داد: فن بازارها مكان‌هايي است كه بنگاه‌هاي بزرگ و كوچك در آن‌جا مستقر مي‌شوند، بنگاه‌هاي بزرگ نيازهاي فناورانه خود را مطرح مي‌كنند و بنگاه‌هاي كوچك توانمند اين نيازها را با فناوري و تخصص خود رفع مي‌نمايند.

معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در بخش ديگري از سخنان خود درخصوص نحوه استقرار واحدها در شهرك‌ها و نواحي صنعتي بیان کرد: شهرك‌هاي صنعتي كشور زون بندي شده است و هر زون (ناحیه) با توجه به مطالعات و مسائل زيست محيطي به رشته فعاليت خاصي اختصاص داده مي‌شود. در برخي مناطق نيز شهرك تخصصي داريم و حدود 60 شهرك تخصصي در حوزه‌هاي مختلفي از جمله چرم، ماشين آلات، خودرو و … در كشور وجود دارد كه اگر جايي ظرفيت لازم نيز باشد، اين كار را انجام مي‌دهيم.

رسوليان در ادامه، زنجيره‌هاي ارزش در توليد را با توجه به الگوهاي كشورهاي توسعه يافته داراي اهميت دانست و گفت: الگوهاي كشورهاي توسعه يافته را با مشاوراني از كشورهاي توانمند بومي سازي كرده‌ايم و 85 محور حمايتي براي تكميل زنجيره ارزش را با نگاه به تأمين مواد اوليه، بازاريابي، خدمات و … ارائه مي‌دهيم. برند سازي، ايجاد نشان تجاري، ارتقاء قدرت رقابت پذيري و  به‌دست آوردن اعتماد مصرف كننده در اين راستا دنبال مي‌شود.

وي در بخش پاياني سخنان خود، تبادل فناوري با كشورهاي توسعه يافته را از ديگر برنامه‌ها و اولويت‌ها دانست و اعلام کرد: در اين راستا شركت‌هاي توانمند ايراني به شركت‌هاي آلماني متصل شدند، دوره‌هاي آموزشي در آلمان برگزار شد و هيأت‌هاي تجاري از آلمان به ايران آمدند كه توافقات و تفاهم‌هاي ايجاد شده در اين الگوي تبادل فناوري به نتايج مثبتي رسيده است. اين الگو با تركيه، چين و كره جنوبي نيز شروع شده است تا به ارتقاء زنجيره‌هاي ارزش بيانجامد.

تاريخ: 1401/05/22

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

درباره ما

کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی