کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
اگر چه اعتماد و همکاری بین کمپانیها، از مهترین عوامل موفقیت شهرکهای اکوصنعتی است اما ارزش افزوده اقتصادی و منافع شرکتها نیز یک فاکتور بسیار اساسی در این خصوص محسوب میشود.
طبق بررسیهای بعمل آمده، کاهش هزینهها و افزایش سود بیشتر، از قویترین انگیزههای کمپانیها برای توسعه پارکهای اکو صنعتی میباشد. در دسترس بودن مواد اولیه و منابع طبیعی مورد نیاز، مانند آب، انرژی یا مواد خاص و همینطور، نظارتهای قانونی برای ایجاد بهرهوری در استفاده از مواد اولیه، همگی باعث کاهش ضایعات و کاهش هزینههای شرکتها در پارکهای اکوصنعتی میشود.
در شهرک اکوصنعتی کالوندبرگ دانمارک، دو انگیزه مهمی که در پشت مبادلات و همکاری بین شرکتها وجود دارد، عبارتند از اول کاهش هزینهها از طریق درآمدزایی از مواد زائد و دور ریختنی و دوم تطبیق روشهای تولید با قوانین سختگیرانه محلی در مورد حفاظت از محیط زیست.
کالوند بورگ یکی از موفقترین شهرکهای اکو صنعتی دنیا
بر اساس اسناد مالی منتشر شده در سال ۲۰۰۱ ، شرکتها در شهرک اکوصنعتی کالوندبرگ، سالانه ۱۵ میلیون دلار صرفهجویی داشتهاند. جمع کل صرفهجویی در این پارک صنعتی دوستدار محیط زیست، ۱۶۰ میلیون دلار بوده است. این در حالی است که میزان سرمایهگذاری در ۱۸ پروژه این شهرک، مبلغ ۷۵ میلیون دلار تا سال ۱۹۹۸ بوده است! به این معنا که متوسط زمان برگشت سرمایه در همهی پروژههای پارک اکوصنعتی کالوندبرگ، کمتر از ۵ سال بوده است.
این نتیجه موفقیتآمیز، ارزش افزوده اقتصادی بسیار بالای شهرکهای اکوصنعتی را نشان میدهد. در شهرک اکوصنعتی Moerdijk در کشور هلند، حفظ محیط زیست و منافع اقتصادی، انگیزهی اصلی شرکتها، برای شناسایی فرصتهای بالقوهی همکاری و تبادل تولیدات بوده است.
در مقابل، کمپانیهای بزرگ واقع در شهرکهای اکوصنعتی Fairfield و Brownsville امریکا تمایلی به سرمایهگذاری در بحث همکاری و تبادل کالا یا مواد، با شرکتهای مجاور ندارند. زیرا انتقال به این شهرکها را از لحاظ مالی پرهزینه و با ریسک اقتصادی میدانند و در عین حال به مسئولین محلی نیز اعتماد کافی ندارند.
در مورد پارک اکوصنعتی Cape Charles امریکا نیز باید گفت، شرکتهای زیادی فعالیت در شهرک صنعتی را رها کردهاند، زیرا از نظر این کمپانیها، انتقال به یک مکان دیگر یعنی همان شهرک صنعتی را از لحاظ اقتصادی به صرفه نمیدانند.
با توجه به این نتایج، بطور خلاصه میتوان گفت یک عامل بسیار مهم در تشویق شرکتها برای حضور در شهرک اکوصنعتی، ایجاد اطمینان از سود بیشتر و کاهش خطرات اقتصادی است.
سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان شرقی در یک گفتوگوی تفصیلی، چالشهای زیرساختی در شهرکهای صنعتی استان را تشریح کرد. سجاد مطلبی با حضور در دفتر ایسنا، با بیان اینکه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران صرفا شهرک ساز نبوده و از ادغام سازمان صنایع کوچک با سازمان شهرکهای صنعتی در سال ۸۴ تشکیل یافته است، اظهار کرد: اکنون زیرمجموعههای این […]
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی: صادرکنندگان کشمش تسهیلات بدون سقف دریافت میکنند مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، از پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان کشمش با حمایت این سازمان و عاملیت بانک کشاورزی خبر داد. «محمدعلی طهماسبی» در نشست مشترک با مدیرعامل بانک کشاورزی، با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی باید شرایط صادرات را با پرداخت […]
نشست تبادل نظر و هماهنگی رئیس ستاد بزرگداشت دهه تولید و تجارت و روز ملی صنعت و معدن با رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد. به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، فرشاد مقیمی در این نشست به اهمیت نقش اتاق در برگزاری موفق دهه تولید و […]
کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
دیدگاهتان را بنویسید