کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
وزیر صنعت، معدن و تجارت در تويسركان عنوان كرد:
صنایع کوچک با برند سازي میتوانند در بازار رقابت کنند
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جريان سفر به استان همدان و پس از حضور در ملایر و بازدید از چند واحد صنعتی این شهرستان که نقش ویژهای در رونق تولید و اشتغال کشور دارند، به شهرستان تویسرکان رفت و از صنایع کلیدی و مطرح این منطقه نیز دیدن کرد.
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، یکی از این صنایع “فیلتر سرکان” بود که از واحدهای تولیدی قدیمی و نام آشنای کشور در زمینه ساخت فیلتر خودرو به حساب میآید.
شرکت تولیدی و صنعتی فیلتر سرکان در سال ۱۳۵۵ توسط مرحوم حاج هوشنگ چراغی در شهر سرکان راه اندازی شد و محصولات متنوعی مانند فیلتر هوا، روغن، سوخت، کابین و فیلتر صنعتی تولید میکند.
در ۱۰ سال اخیر به دلیل جهش تولید و افزایش تقاضای بازار، این کارخانه چند سایت مجزا در استان تهران تأسیس کرده و شرکت فیلتر سرکان به گروهی متشکل از چند شرکت بزرگ تبدیل شده است.
صنعت چوب نیازمند برند سازی است
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از شركت توليدي و صنعتي فیلتر سرکان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صنعت چوب برای توفیق در امر صادرات نیازمند برند سازی است.
رضا رحمانی بیان کرد: صنایع کوچک به تنهایی نمیتوانند در این بازار رقابت کنند، اما اگر در قالب یک برند تولید شوند و بازاریاب حرفهای داشته باشند، توان رقابت خواهند داشت.
وی افزود: توان و ظرفیت تولیدی کشور در زمینه مبل و منبت و صنعت چوب یک ظرفیت قابل توجه است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در سالهای گذشته، بهویژه سال 13۹۷ واردات در این حوزه به یک سوم کاهش یافته، درحالی که صادرات تا سه برابر افزایش یافته است.
رحمانی ادامه داد: ایران در زمینه صنعت چوب در جایگاه خودمان نیست، با این توضیح که تجارت جهانی این صنعت حدود ۱۳۰ میلیارد دلار است و ایران با یک درصد وسعت و جمعیت جهان، سهم اندکی از این رقم دارد.
وی بیان کرد: امروز با حضور در همدان از نزدیک بر واحدهای تولیدي مبل و منبت نظارت کرده تا موانع پیش روی این صنعت را از نزدیک شناسایی و برای رفع آنها با تشکیل یک کارگروه ویژه چاره اندیشی شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصريح كرد: در زمینه تأمین مواد اولیه و چوب مشکل داریم. همچنین شرکتهای صادراتی تا کنون ضعیف عمل کردهاند. بنابراین حمایت و تقویت شرکتهای مديريت صادرات در دستور کار قرار گرفته است.
رحمانی گفت: شهرکهای تخصصی خوشه مبل و منبت در شهرستانهای ملایر و تویسرکان دایر است و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت میتواند ایران را به جایگاه خود نزدیک کند.
وی بیان کرد: ظرفیتی برای اشتغال و تولید ملی در اینجا وجود دارد که این ظرفیت در طول سالیان گذشته تا کنون فراهم شده است که نمونه آن، هزاران نیروی ماهر در این عرصه فعال هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: هر منطقهای از کشور دارای ظرفیت و توانمندیهایی است که ثبت ملی شدهاند و در جهان نیز این توانمندی و ظرفیتها پذیرفته شده هستند.
رحمانی اضافه کرد: در شرایط جدید صنعت مبل، میانگین توان افزایی بیشتر از دیگر صنایع دارد و از توان هنر انسان در این بخش بهکار گرفته شده، چرا که ارزش افزوده ایجاد میکند.
وي بیان کرد: تولیدات این هنر ـ صنعت میتواند در بازار داخلی عرضه شود. همچنین بازارهای خارجی را نیز از آن خود کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ایران در تولید اقلام مختلف توان خوبی دارد، اما باید هم افزایی داشته باشند و در کنار آن حمایت و تقویت شوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنين در ادامه از صنایع دارو سازی شهرستان تویسرکان، بهویژه شرکتهای “تدبیر، دارو، سلامت” و “هگمتان داروی غرب” بازديد کرد.
شرکت دارو سازی “تدبیر، دارو، سلامت” در شهرک صنعتی فرسفج واقع است و از سال ۱۳۹۲ آغاز به کار کرد و شامل دپارتمانهای مختلف تولید، آزمایشگاه کنترل کیفیت، آزمایشگاه میکروبی، فنی و مهندسی، انبار و واحد HSE است.
این شرکت كه در سال ۱۳۹۴ عضو شرکتهای دانش بنیان شد و در سال ۱۳۹۶ به سندیکای مواد اولیه دارویی پیوست، تنها کلینیک تخصصی تولید کنننده انواع پلتهای دارویی، مکمل و گیاهی است.
واحد صنعتی دیگر که مورد بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت، شرکت دارو سازی “هگمتان داروی غرب” بود که از بزرگترین واحدهای صنعتی غرب کشور در عرصه تولید داروهای انسانی به شکل قرص، کپسول، شربت و مکملهای دارویی محسوب میشود.
این شرکت دارای تأيیدیه GMP از سازمان غذا و داروی ایران است و بارها مورد بازدید و تأيید شرکتهای خارجی، از جمله کشور کانادا، آلمان، هلند و ایتالیا با هدف تولید و همکاری مشترک در ایران قرار گرفته است.
در این شرکت از یک سامانه ارزشیابی کامل و استاندارد برای نظارت بر کیفیت استفاده و تمامی فرآیندها مطابق استانداردهای جهانی اجرا میشود.
در سالهای اخیر ساخت دارو در تویسرکان رونق گرفته و چندین شرکت دارو سازی در این شهر کوچک راه اندازی شده است که افزون بر تأمین بخشی از نیازهای درمانی داخل کشور، در زمینه صادرات هم موفق بودهاند.
قیمت کالاهای اساسی روند نزولی دارد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشيه بازدید از شرکت “هگمتان داروي غرب” در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این وزارتخانه روزانه قیمت ۱۰۰ قلم کالای اساسی و پرمصرف را رصد میکند که نتایج بهدست آمده گویای تثبیت یا روند کاهش قیمت ۸۰ قلم کالای اساسی است.
رضا رحمانی بیان کرد: قیمت کالاهای اساسی در قالب یک جدول بهصورت هفتگی در اختیار رئیس جمهوری قرار میگیرد.
وی ادامه داد: طبق بررسی قیمتها در یک هفته گذشته بیشترین افزایش قیمت مربوط به مرغ و چای خشک و بیشترین کاهش مربوط به محصول هندوانه و گوجه فرنگی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تفویض اختيار اخیر به این وزارتخانه مربوط به مرغ نبوده، چرا که نظارت بر نحوه تولید مرغ جزء وظایف وزارت جهاد کشاورزی و تنظیم بازار برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
رحمانی ادامه داد: در تنظیم بازار از یکسو باید به تولید توجه داشت تا برای تولید کننده بهصرفه باشد و از طرفی باید به مردم که مرغ کالای اساسی آنهاست توجه کرد.
وی تأکید کرد: هدف وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد تنظیم بازار این است که مرغ به وفور و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: قیمت رسمی مرغ هر کیلوگرم ۱۲۹ هزار ریال است و اگر در استانی بیش از این مبلغ عرضه شود، تخلف است.
صدور پروانه بهره برداری ۱۶.۵ درصد افزایش یافت
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه، پای درد دل فعالان اقتصادي شهرستان تویسرکان نشست و گفت: با وجود تحریمهای ظالمانه دشمنان نظام، اما صدور پروانه بهرهبرداری در چهار ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته ۱۶.۵ درصد افزایش داشته است.
رضا رحمانی بیان کرد: هدف دشمنان از تحریم، تسلیم کردن این ملت بود، اما روند افزایشی صدور پروانه بهرهبرداری و افزایش ۲۴ درصدی صدور جواز تأسیس، گویای پیروزی و موفقیت ملت ایران است.
وی سفرهای استانی مسئولان را زمینهای برای بهروز شدن و تغییر دید مدیران دانست و افزود: هرچند در جریان مشکلات صنعتگران و فعالان اقتصادی هستم، اما در این بازدیدها از نزدیک نکات جدید را از زبان تولید کننده و سرمایه گذار شنیدم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: معاونان و مديران این وزارتخانه مطالبات و دغدغههای مطرح شده در این بازدیدها را جمعبندی ميکنند تا این موارد در مرکز پیگیری و رفع شود.
رحمانی ادامه داد: وقتی استاندار همدان میگوید حتی یک واحد تولیدی در این استان بهخاطر تحریم تعطیل نشده، این مؤید شکست جنگ اقتصادی دشمن و پیروزی ملت ایران در این جبهه است.
وی بیان کرد: هم اینک برخی از واحدهای تولیدی در تأمین مواد اولیه و نقدینگی مشکل دارند؛ با این وجود در شرایط مناسبی قرار داریم که جای شکر دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: حفظ تولید و اشتغال، فعال کردن ظرفیتهای راکد و غیرفعال و توسعه مکانها و ظرفیتهایی که توان پیشرفت دارند، از اولویتهاست.
رحمانی ادامه داد: وجود واحدهای فعالی همچون داروسازی و فیلتر سرکان در تویسرکان بهطور حتم این شهرستان را صنعتی میکند.
وی افزود: تویسرکان دارای ظرفیت بزرگ تولید محصول گردو است که میطلبد صنایع تبدیلی نیز در کنار آن ایجاد شود و در زمینه مبل و منبت نیز باید این اقدام صورت گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت وضعیت اقلیمی مناسب آب و هوای مطبوع و دسترسی آسان همدان به بازارهای پایتخت را از مزیتهای این استان برشمرد.
رحمانی گفت: گلایه برخی از تولید کنندگان از روند پرداخت سرمایه در گردش ـ آنهم برای واحدهایی که قابلیت تولید دارند ـ قابل پذیرش نیست و باید بدانیم فعالیت این واحدها موجب قطع وابستگی به واردات، کسب درآمد، ایجاد فرصتهای شغلی، توسعه شهر، رفع فقر، رونق تولید و افزایش سرمایه میشود.
وی با بیان اینکه امسال از نظام بانکی توقع بیشتری داریم، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند: “همه دستگاهها در امر تولید متمرکز شوند؛ یعنی هرکس در هر حوزه باید برای رونق تولید تلاش کند.”
وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: بانکها باید در پرداخت تسهیلات همکاری داشته باشند، نه اینکه تولید کننده برای دریافت وام به مدیران بانک اصرار کند.
رحمانی با بیان اینکه حمایت از برخی رشتهها، از جمله تولید پوشاک، نساجی، پنبه و نخ در اولویت است، گفت: برای تولید چادر مشکی برنامه داریم؛ هرچند این موضوع در دوره قبل مغفول مانده است.
۱۳ هزار میلیارد سرمایهگذاری در تویسرکان صورت میگیرد
استاندار همدان نيز در اين نشست گفت: طبق سند توسعه و عملیاتی سه سال اين استان، ۱۳ هزار میلیارد سرمایهگذاری در تویسرکان صورت میگیرد.
سید سعید شاهرخی بیان کرد: بر اساس برنامه عملیاتی سه ساله، سهمی برای هر بخش پیشبینی شده است که در سه سال، یک هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی با سرمایهگذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال ایجاد میشود که ۲۷ درصد آن مربوط به بخش صنعت است.
وی افزود: صنعتگران همدان مصمم به ایستادگی در برابر تحریمهای آمریکا هستند و در این راستا با وجود فشارها و تنگناها، واحد تولیدی در همدان تعطیل نشده است و در عین حال فعالان اقتصادی به دنبال توسعه واحدها و ایجاد کارگاههای جدید هستند.
استاندار همدان اضافه کرد: با توجه به تأکید رهبر فرزانه انقلاب در زمینه رونق تولید، برنامهریزی برای حمایت از فعالان تولیدی یک امر جدی و مهم بهشمار میرود.
شاهرخي با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی در کشور با تدبیر دولت فراهم شده است، ادامه داد: جلسات دولت و بخش خصوصی همدان بهصورت مستمر با دبیری اتاق بازرگانی تشکیل میشود.
وي يادآور شد: همچنین نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از ستادهای فعال این استان است و رابطه خوبی بین مجموع تصمیم گیرندگان و بخش خصوصی برقرار شده است.
استاندار همدان تأکید کرد: با این وجود، قوانین و بخشنامههاي متعدد، تداخل و تقدم و تأخر آنها مشکلاتی برای تولید کنندگان ایجاد کرده که در نشست ستاد تسهیل و دولت و بخش خصوصی سعی بر رفع آنها داریم.
شاهرخي بیان کرد: تا سال 13۹۲ رونق صنعتی در شهرستان تویسرکان رخ نداده بود، ولی پس از روی کار آمدن دولت “تدبیر و امید”، رونق جدی را در این شهرستان شاهد هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان نيز در ادامه اين نشست اظهار داشت: تویسرکان از شهرستانهای فقیر در زمینه صنعت بود که در سالهای گذشته تحول جدی یافت.
حمید رضا متین افزود: هم اینک بزرگترین واحد تولیدی که قطب دارویی کشور محسوب میشود، تحت عنوان “فاران شیمی” با ۲۴۸ نیرو در این شهرستان فعال است، درحالی که این واحد درحال ورشکستگی بود.
وی اضافه كرد: شرکت “تدبیر دارو” نیز درحال تولید مواد اولیه دارو است و تا ۱۵ شهریور امسال قرار است ظرفیت تولیدی خود را تا ۶ برابر افزایش دهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان ادامه داد: “هگمتان دارو” نیز از واحدهای بزرگ دارویی استان و کشور محسوب میشود که چند نمونه از تولیدات آن تنها منحصر به این شرکت است.
متین بیان کرد: شرکت “الیاف سازان آتیه نوین” کار خود را از چند مدت پیش آغاز کرده که امید میرود تا ۱۵ روز آینده بهرهبرداری شود.
وی توضیح داد: ساخت این شرکت در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع از آذر سال 13۹۵ آغاز شد و میتواند ۲۸ تن الیاف پلی استر در سه نوبت کاری تولید کند.
علی باقری از سرمایهگذاران غیربومی تویسرکان که سه مجوز برای انواع تولیدات پارچهای دریافت کرده نيز در اين نشست گفت: قرار است کارخانه پوشاک در این شهرستان راه اندازی کنيم که برای این کار نیازمند رفع موانع پیش روی این طرح هستیم.
مدیر شرکت هگمتانه دارو نیز با بیان اینکه تویسرکان به قطب دارو تبدیل شده و در کشور بهعنوان شهر دارویی شناخته میشود، گفت: تلاش کردیم که تولیدات این شرکت دارویی با استانداردها منطبق باشد.
محمد خدادادی افزود: مهمترین مشکل این شرکت، سرمایه در گردش است و در سفر سال گذشته معاون اول رئیس جمهوری به تویسرکان و بازدید از این شرکت مقرر شد رقمی اختصاص یابد که امیدواریم این مبلغ بهزودی پرداخت شود.
وی با بیان اینکه ۸۰ نیرو در این شرکت مشغول به کار هستند، خواستار پرداخت ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش و ۲۰ میلیارد ریال سرمایه ثابت در اولین فرصت شد.
يك نماینده اتحادیه مرغداران تویسرکان نیز از تفویض اختیار نرخ گذاری مرغ از وزارت جهاد کشاورزی به صنعت، معدن و تجارت گلایه کرد و گفت: برخی هنگام ارزانی نرخ مرغ میگویند قیمت مرغ تابعی از عرضه و تقاضاست، اما موقع گرانی برای آن نرخ تعیین میکنند.
وی افزود: با وجود تعیین عرضه مرغ هر کیلوگرم ۱۲۹ هزار ریال، اما این رقم در برخی استانها رعایت نمیشود. همچنین مرغ زنده هر کیلوگرم ۸۵ هزار ریال قیمت گذاری شده، درحالی که در استانهای مجاور ۱۱۰ هزار ریال به فروش میرسد.
تاريخ: 1398/05/26
با درخواست سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران و در صورت تصويب هيأت دولت؛ مشاغل آتش نشانان شهرکها و نواحی صنعتی، سخت و زیان آور ميشود به دلیل پیچیدگی، سختی، سنگیني و طاقت فرسا بودن عملیات امداد و اطفاء حریق برای آتش نشانان مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی، متفاوت بودن حوادث حریق در […]
معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک گفت: بیش از 19 هزار نفر پس از راه اندازی واحدهای تولیدی به شغل خود در واحدهای فعال شده، بازگشته اند. به گزارش روابط عمومی ، محمدعلی عزیزمحمدی در گفتگو با سیما با بیان اینکه تفاوت چندانی بین کارخانه تولیدی فعال با کمترین مقدار تولید و کارخانجات راکد […]
در سفر معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به یزد صورت گرفت: بهره برداری همزمان از 55 طرح عمرانی و زیرساختی با 4 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در شهرکها و نواحی صنعتی استان یزد/ افتتاح ۳۷۲ طرح زیرساختی در شهرکهای صنعتی سراسر کشور در هفته دولت این طرحها که در آیین راه اندازی آنها […]
کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
دیدگاهتان را بنویسید