کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
“ایران” از حل چالشهای صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در یک سال اخیر گزارش میدهد
صنایع کوچک درحال جان گرفتن
دولت سیزدهم، حل چالشها و مشکلات صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی را در دستور کار خود قرار داده است و از سال گذشته بیش از 2 هزار واحد صنعتی که تعطیل شده بود، احیاء شد و دوباره جان گرفت. این درحالی است که دولت گذشته به صنایع کوچک بهایی نمیداد و اکثر تسهیلات بهصورت تبعیض آمیز به صنایع بزرگ که رانت داشتند، تخصیص پیدا میکرد.
دولت سیزدهم، حل چالشها و مشکلات صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی را در دستور کار خود قرار داده است و از سال گذشته بیش از 2 هزار واحد صنعتی که تعطیل شده بود، احیاء شد و دوباره جان گرفت. این درحالی است که دولت گذشته به صنایع کوچک بهایی نمیداد و اکثر تسهیلات بهصورت تبعیض آمیز به صنایع بزرگ که رانت داشتند، تخصیص پیدا میکرد.
کارنامه صنعتی دولتهای یازدهم و دوازدهم گویای آن است که بخش قابل توجهی از تسهیلات اختصاص یافته به صنایع بزرگ، صرف رشد و تعالی واحد صنعتی و تولیدی نشده و بعضاً به سمت فعالیتهای دلال گونه، خرید ملک یا واحد تجاری رفته است.
در حال حاضر 847 شهرک و ناحیه صنعتی، 46 هزار و 822 واحد صنعتی و 3 هزار و 78 واحد کارگاهی در کشور وجود دارد؛ این حجم از فعالیت تولیدی نشان میدهد که اگر دولت گذشته به این بخش توجه میکرد و فرصت و تسهیلات برابر توزیع میشد، اکنون در زمینه افزایش نرخ اشتغال، توسعه کسب و کارها و رشد تولید به اعداد درخشانی دست مییافت، اما بی توجهی به این امر سبب شد که بیش از 2 هزار و 700 واحد صنعتی با افت شدید تولید و تعطیلی مواجه شوند.
از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم بیش از یک هزار و 900 واحد راکد احیاء و همچنین با سیاست حمایتی دولت، روند نزولی واحدهای تولیدی راکد آغاز شد. در دولت گذشته واحدهای صنعتی کوچک و شهرکهای صنعتی، مشکلات بیشماری داشتند که یکی از آنها خاموشیهای مکرر و بدون اطلاع در فصل تابستان بود، ولی در دولت سیزدهم این امر به حداقل رسیده است و از سوی دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و نیرو هماهنگیهایی صورت گرفته که خاموشیها طبق زمان بندی باشد. در این میان با اختصاص تسهیلات و حمایت دولت قرار است نیروگاههای CHP ایجاد شود تا از سال آینده دیگر برق شهرکهای صنعتی قطع نشود.
سیاستهای حمایتی در دولت سیزدهم
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این ارتباط به “ایران” گفت: یکی از اقدامهای مهمی که در دولت سیزدهم انجام شد، احصاء مشکلات و چالشهای واحدهای صنعتی و کارگاهی بود. با شناخت از اینکه واحدهای صنعتی چرا به سمت تعطیلی رفتند و یا اینکه چرا تولید آنها کمتر از 50 درصد شده است، فعالیت و سیاستهای حمایتی آغاز شد.
علی رسولیان افزود: ما در کنار احیاء واحدهای تولیدی، برای افزایش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی نیز درحال برنامهریزی هستیم، به گونهای که تمام واحدها با بیش از 50 درصد ظرفیت تولید خود فعالیت کنند.
وی با تأکید بر اینکه تقاضا برای سرمایه گذاری و حضور در شهرکهای صنعتی بیش از گذشته شده است، اضافه کرد: برنامه جامعی برای توسعه صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی تدوین شده و درحال اجرا است، لذا بهزودی شاهد رونق فعالیت واحدهای صنعتی یاد شده خواهیم بود.
حمایت دولت منجر به برگشت مدیران صنعتی شد
کامران سبحانی که از سال 1394 فعالیت خود را در شهرک صنعتی اطراف تهران آغاز کرده است به “ایران” گفت: از اواخر سال 1396 وضعیت واحدهای صنعتی در شهرکهای صنعتی دچار بههم ریختگی شد و از سال 1397 با بحرانهای مختلفی بهخصوص کمبود مواد اولیه روبهرو شدیم. البته قبل از سال 1396 نیز با چالش افزایش واردات مواجه شده بودیم؛ کالاهایی که صنایع تولید میکردند بهصورت انبوه واردات میشد و از آنجا که قیمت واردات آن ارزان تر بود، کسی سراغ کالای تولید داخل نمیرفت.
او افزود: در سال 1397 و به دلیل محدودیتهای ارزی، جلوی بخشی از واردات گرفته شد، اما کمبود مواد اولیه سبب شد که خیلی از تولید کنندگان نتوانند به حیات خود ادامه دهند. با شروع به کار دولت سیزدهم، از مدیران واحدهای صنعتی که کارگاه و بنگاه صنعتی خود را بسته بودند، دعوت و پیشنهاداتی ارائه شد، لذا بخشی از مدیران واحدها به جهت حمایت دولت، تصمیم به برگشت و احیاء فعالیت خود کردند.
رشد در ایجاد واحد صنعتی
در این میان رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در مصاحبهای گفته است: در ۸۴۷ شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی، ۴۹ هزار و ۵۰۰ واحد بهره بردار وجود دارد و بهره برداری از شهرکها رشد خوبی را در طول یکی دو سال گذشته داشته است و بهخصوص در سال ۱۴۰۰ نزدیک به یک میلیون نفر بهصورت مستقیم مشغول به کار هستند.
رسولیان گفت: افزایش تقاضا برای زمین بیانگر تمایل به افزایش سرمایه گذاری است و وضعیت بنگاههای موجود در شهرکها هم درحال رشد است.
وی افزود: در برخی از شهرهای بزرگ مانند تهران، تبریز، شیراز و اصفهان واگذاری زمین با محدودیتهایی مواجه است، یعنی اگر امروز هر میزان زمینی در شهر تهران آماده واگذاری باشد، متقاضی برای آن وجود دارد و فرد حاضر نمیشود از تهران به جای دیگر برود؛ همه دوست دارند در تهران سرمایه گذاری کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در سطح کشور در حال حاضر بیش از ۲۵ هزار هکتار زمین آماده واگذاری داریم، یعنی برای این زمینها آب، برق، گاز و زیرساختهای لازم درنظر گرفته شده است. همچنین برای مناطق دارای محرومیت در برخی از مرزها باید مشوقهایی درنظر گرفته شود تا با ایجاد زیرساختهای لازم رشد مناسبی را شاهد باشیم.
واگذاری زمین بدون مزایده
رسولیان ادامه داد: امسال با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری، شرکتهایی که دارای سطح فناوری بالا و دانش بنیان هستند را جدا کردیم و قرار شد این شرکتها در هر جایی از کشور که تقاضا برای زمین دارند، بدون مزایده و هیچ فرآیندی به آنها زمین واگذار کنیم؛ از جمله تهران و جاهایی که دارای صنایع پیشرفته با سطح فناوری بالا هستند، به آنها نیز بدون فرآیند مزایده، زمین واگذار شود.
وی بیان کرد: برابر قانون وقتی ما شهرک را واگذار و زیرساختهای اولیه را تأمین میکنیم، اداره شهرک برعهده بخش خصوصی است، زیرا قانون به ما اجازه نمیدهد که برایش هزینه کنیم، ضمن اینکه منابعی هم وجود ندارد؛ عمده منابع ما از محل ارائه خدماتی است که در شهرکها انجام میدهیم.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه برابر قانون برنامه پنج ساله توسعه و قوانین مصوب، ارائه خدمات تا در شهرک صنعتی و حتی در واحد تولیدی برعهده دستگاههای خدماتی آب، برق، گاز و … است، اظهار داشت: قطعی برق موضوعی جدا از زیرساخت و ناشی از کمبود برق در کشور است و ربطی به زیرساخت داخل شهرک ندارد.
رسولیان افزود: سال گذشته کمبود برق خیلی جدی بود و به شدت بهصورت غیر برنامهریزی شده قطعی برق داشتیم که مشکلات جدی در این زمینه ایجاد شد و امسال این مشکل تا حدودی برطرف شده است.
تأمین آب صنایع، 50 درصد بیشتر از دولت گذشته
وی اضافه کرد: امسال قطعی برق بدون برنامه به شدت کاهش پیدا کرده است. از سال گذشته در ایجاد 91 پست برق مشارکت کردیم که هر پستی حداقل ۸۰ میلیارد تومان هزینه دارد، تقریباً ۳۵ درصد این سهم مشارکت را ما پرداخت کردهایم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در احداث بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات پست برق مشارکت داشتیم که انشاء الله ظرف یکی دو سال آینده تأمین خواهد شد.
رسولیان یادآور شد: در طول یک سال گذشته با وجود تورم بالا، میزان آب تأمین شده حداقل ۵۰ درصد بیشتر از سال 1399 بوده و در اراضی تأمین شده در سال گذشته با افزودن بیش از ۷ هزار هکتار زمین نسبت به سال قبل رشد ۴ برابری داشتهایم.
تاريخ: 1401/05/22
در دیدار معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور عنوان شد: گسترش برنامههای توسعه صنعتی و فناوری در شهرکها و نواحی صنعتی کشور/ بهره برداری از 6 شهرک فناوری و ایجاد 10 مرکز نوآوری ذیل برنامه توسعه خوشههای کسب و کار/ شناسايي 1500 واحد مستعد دانش […]
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی از عملیاتی شدن حل مشکل تامین برق ضروری و روشنایی واحدهای تولیدی شهرکهای صنعتی شهید سلیمی و شهید سلیمانی استان خبر داد. سیدمرتضی نیرومنداسکویی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به جلسه هفته قبل شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان و دستور استاندار آذربایجان شرقی در خصوص […]
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز استان؛ علایی افزود: برای راهاندازی این واحدهای تولیدی و صنعتی، ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده و مصمم هستیم تا پایان سال هم واحدهای تولیدی جدید بعلاوه واحدهای تولید غیرفعال و راکد را راهاندازی کنیم. وی با اشاره به اجرای طرحهای عمرانی در شهرکها و نواحی صنعتی استان افزود: سال گذشته بیش […]
کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
دیدگاهتان را بنویسید