کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
اولین جلسه شورای روسای اتاق های بازرگانی در سال ۹۹ بصورت ویدئو کنفرانس با دستور جلسه اقدامات اتاق ایران در خصوص بحران اقتصادی کرونا در حوزه های مالیاتی و بانکی و همچنین درخواست اتاق ایران از دولت در خصوص پیشگیری از عوارض اقتصادی کرونا نسبت به کسب و کارها همزمان در سراسر کشور برگزار گردید.
دکتر یونس ژائله رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این نشست ضمن قدردانی از زحمات و تلاش های اعضاء هیئت رئیسه اتاق ایران گفت: از روزهای آغازین این بحران همه گیر و شرایط سختی که با شیوع ویروس کرونا ایجاد شد؛ هیئت رئیسه اتاق ایران با حضور و پشتیبانی مستقیم در راستای مقابله با این ویروس از هیچ مساعدتی دریغ نکرده اند.
ژائله در سخنانی با اشاره به وضعیت تولید و اقتصاد در ماه های اخیر گفت: متاسفانه شاهد اتفاقات خوبی خصوصا در زمینه تامین و واردات مواد اولیه واحدهای تولیدی نیستیم و واحد های صنعتی با مشکلات عدیه ای در این مورد مواجه هستند.
وی با اشاره به این نکته که وزارت صمت به منظور مدیریت نرخ ارز از ثبت سفارش برخی کالا مورد نیاز واحد های تولیدی جلوگیری می کند؛ خاطر نشان کرد: واحد های صنعتی و تولیدی می بایست مواد و کالاهایی را که در داخل تولید نمی شود را از طریق واردات تامین نمایند ولی با اقدامات وزارت صمت امکان ثبت سفارش مواد و کالاهای مورد نیاز محقق نمی گیرد و بر فعالان اقتصادی کشور از این طریق لطمات جبران ناپذیری وارد می شود.
رئیس اتاق تبریز ادامه داد: برای اصلاح این امور و در راستای حل مسائل مطرح شده از طرف واحدهای تولیدی لازم است رئیس اتاق ایران جلسه ای با وزیر محترم صمت در روزهای آتی داشته باشند.
انحصار واردات از دیگر مباحث طرح شده از طرف رئیس اتاق تبریز بود. وی در این خصوص یادآور شد: انحصار واردات و حذف واحدهای تولیدی و صنعتی که پیشینه فعالیت چندین ساله در این حوزه های کاری دارند را سبب حذف این واحدها از محور فعالیت تولیدی کشور خواند و تاکید نمود: این نحوه از رفتار ها نهایتا به ضرر اقتصاد کشور خواهد بود.
عدم اختصاص ارز به منظور واردات مواد مورد نیاز واحدهای صنعتی از دیگر موارد طرح شده از طرف ژائله بود. وی از رئیس اتاق ایران در این مورد خواست تا با ورود و پیگیری های اتاق امکان تسریع و تسهیل اخذ ارز مورد نیاز برای ورود مواد مورد نیاز واحد های تولیدی در کوتاه ترین زمان ممکن را فراهم آورد تا این واحدها ماه های طولانی را در راستای تامین ارز مورد نیاز برای تهیه مواد مورد نیاز و ترخیص مواد تهیه شده از گمرک را صرف ننمایند.
رئیس اتاق تبریز با اشاره به اهمیت صادرات غیر نفتی به دلیل تحریم و عدم صادرات کافی نفت ایران به منظور تامین منابع ارزی مورد نیاز کشور گفت: در شرایط سخت اقتصادی وزارت صمت می بایست از صادر کنندگان کشورحمایت های ویژه ای را به عمل آورد. وی در این خصوص با یادآوری این نکته که ایجاد محدودیت برای صادرکنند گان آنها را در تامین ارز مورد نیاز کشور با مشکل مواجه می نماید ؛ خاطر نشان کرد: در چنین شرایط سخت اقتصادی بهبود و تسهیل فضای کسب و کار کشور می بایست اولویت اول دولت باشد.
رئیس اتاق تبریز رفتار مسئولان امر در عدم حمایت از بنگاههای تولیدی و صنعتی را از عوا مل عمده خروج سرمایه از چرخه تولید خواند و افزود: با اقدامات صورت گرفته بخش عمده ای از سرمایه های کشور که می بایست در چرخه تولید قرار گیرد در بورس سرمایه گذاری می شود و امروز شاخص بورس با وضعیت ایجاد شده از یک میلیون سهم فراتر رفته که عمده سرمایه گذاران در بازار سرمایه در ماه های آتی به دلیل عدم شناخت خود از نحوه سرمایه گذاری در این بازار با مشکلات عدیده ای مواجه خواهند شد. وی در این خصوص خاطر نشان کرد: اتاق ایران می بایستی در این حوزه به وظیفه ذاتی خود عمل نموده و با اتخاذ تصمیمات کاربردی و سیاست گذاری صحیح در جهت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به فعالان اقتصادی و اعضای اتاق ها در سراسر کشور از بحران های اقتصادی آتی در کشور جلوگیری به عمل آورد.
رئیس اتاق تبریز در مورد بخش امور بین الملل اتاق ایران در راستای افزایش صادرات غیر نفتی افزود: در این خصوص می بایست تصمیمات کاربردی از طرف اتاق ایران به مسئولان امر به منظور افزایش صادرات در راستای تامین ارز مورد نیاز کشور در جهت تهیه کالاها و مواد اولیه واحدهای تولیدی ارائه گردد. وی در همین راستا خاطر نشان کرد: در بخش صادرات می بایست فعال تر از گذشته بخصوص در حوزه کشورهای اوراسیا و ۵۲ کشور آفریقای صورت گیرد و از فرصت پیش آمده برای توسعه صادرات غیر نفتی تا پنجاه میلیارد دلار تلاش گردد.
ژائله در خصوص فرصت پیش آمده در همکاری تجاری و اقتصادی با کشورهای اوراسیا گفت: خوشبختانه امکان تجارت با روسیه و کشور های ارواسیا از طریق جمهوری آذربایجان و دسترسی به بازارهای آفریقایی از طریق ترانزیت دریایی از طریق آبهای خلیج فارس امکان گسترش صادرات محصولات تولیدی ایران به سایر کشورها بیش از پیش مهیاء می سازد.
رئیس اتاق تبریز در خاتمه سخنان خود در شرایط کرونایی که بر اقتصاد کشور حاکم است برای تحقق پیام رهبری برای سال «جهش تولید» گفت: تدوین برنامه جامع و راهکارهای مناسب از طرف هیئت رئیسه اتاق ایران با هم فکری سایر اتاق های کشور به منظور ارائه به دولت از ضروریات لازم برای تحقق این هدف است و ما معتقدیم که با اقدامات جدی و عملی می توانیم بر این مهم نایل گردیم.
تاریخ : يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، شهرک صنعتی سنندج چهار ۲۰۵ هکتار مساحت دارد که در ۲ فاز تعریف شده است، فاز نخست آن ۷۵ و فاز دوم آن هم ۱۳۰ هکتار است که عملیات اجرائی پروژههای زیربنایی فاز نخست این شهرک در سال ۱۳۹۹ آغاز گردید. همچنین با توجه […]
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: مطابق آمارهای سازمان توسعه تجارت و گمرک جمهوری اسلامی ایران، در پنج ماه نخست امسال بیش از یک میلیارد و ۳۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی توسط واحدهای صنعتي کوچک و متوسط (SME) انجام شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال، بیش از ۴۰ […]
عباس بدخشان ظهوری سفیر ایران در ارمنستان در آغاز ماموریت خود با رئیس و اعضاء هیئت نمایندگان اتاق تبریز دیدار نمود. به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز دکتر یونس ژائله رئیس اتاق تبریز با تاکید بر بهره مندی مناسب فعالان اقتصادی و تجاری کشور از فرصت حضور ایران در اتحادیه […]
کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
دیدگاهتان را بنویسید