تامین مواد اولیه و مشکلات بانکی، دغدغه ای برای واحدهای تولیدی

تامین مواد اولیه و مشکلات بانکی، دغدغه ای برای واحدهای تولیدی

در گفتگو با روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز مطرح شد؛

رییس خانه صنعت و معدن آذربایجان شرقی، تامین مواد اولیه و مشکلات بانکی را دغدغه ای جدی برای واحدهای تولیدی دانست.
رییس هیئت مدیره خانه صنعت و معدن آذربایجان شرقی در گفتگویی با روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز از فعالیت این مجموعه و نحوه بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در آن گفت.

محمدحسین باقری با بیان اینکه خانه صنعت و معدن از ۱۳ انجمن تشکیل شده است، گفت: در خانه صنعت و معدن سعی در رسیدگی به مشکلات واحدهای صنعتی داریم که در این راستا پای صحبت واحدهای مشکل دار نشسته و با راهکارهایی همچون مذاکره با بانک ها و یا مسئولان ارشد استانی به دنبال حل این مشکلات هستیم.

وی ادامه داد: برنامه ریزی های لازم برای حضور اعضای هیات رییسه خانه صنعت و معدن در شهرک های صنعتی استان انجام شده تا مشکلات واحدهای مختلف هر شهرک در همان مکان طرح شده و راهکاری برای آن ها یافته شود. از سوی دیگر فعالیت ستاد تسهیل نیز به صورت مستمر ادامه دارد.

راهکارهای ستاد تسهیل برای مشکلات بانکی واحدهای تولیدی

رییس خانه صنعت و معدن استان، مسائل بانکی را یکی از مشکلات اساسی واحدهای تولیدی دانسته و گفت: البته نمی توان بانک ها را هم در این موضوع، مقصر دانست. در شرایط کنونی اقتصادی، برخی واحدهای تولیدی دچار مشکل شده و نمی توانند به موقع بدهی خود را به بانک ها پس دهند، هر چند در ستاد تسهیل، راهکارهایی برای حل مشکلات این واحدها در نظر گرفته می شود.

باقری ادامه داد: ستاد تسهیل استان برای حل مشکلات واحدها، جلسات خصوصی با بانک ها داشته است و حتی گاه برای حل مشکل، پنج درصد تسهیلات اخذ شده توسط واحد تولیدی در ابتدا پرداخت و مابقی به قالب اقساط چهار ساله درآمده تا واحد تولیدی بتواند مبلغ تسهیلات اخذ شده را به صورت تدریجی بازگرداند.

وی افزود: طی چندین سال گذشته، قیمت ارز حتی به ۹ برابر قبل هم رسیده و در این شرایط، فشار موجود هم بر روی بانک ها و هم واحدهای تولیدی است که این مشکل باید با مدیریت صحیح حل شود.

تامین مواد اولیه مشکلی برای واحدهای تولیدی کوچک

رییس خانه صنعت و معدن استان، تامین مواد اولیه را یکی از مشکلات اصلی واحدهای تولیدی دانسته و گفت: واحدهای بزرگ می توانند مواد اولیه خود را از بورس کالا تهیه کنند اما در این میان، واحدهای کوچک دچار مشکلاتی در تهیه مواد اولیه شده اند که قیمت تمام شده محصولات این واحدها را بالا برده است. قیمت تمام شده ورق فولاد حدود ۱۲ هزار تومان است که هم اکنون در بازار آزاد به حدود ۲۸ هزار رسیده و واحدها نمی توانند ورق ۱۲ هزار تومانی پیدا کنند و این عوامل، قیمت تمام شده محصولات را بالا خواهد برد.

باقری افزود: از سوی دیگر کاهش رفت و آمدها به خصوص با مشتریان خارجی، واحدها را دچار مشکلاتی کرده است چرا که حتی برگزاری جلسات دو طرفه با تجار دیگر کشورها هم به سختی مقدور می شود.

واحدها تنها به فکر سرپا نگه داشتن خود هستند

وی با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی کشور حالا به فکر منفعت نبوده بلکه در پی سرپا نگه داشتن واحدهای خود هستند، گفت: در ابتدای بیماری کرونا که مرزهای کشور بسته شد، نه جنسی از کشور خارج و نه به آن وارد می شد. برخی واحدهای تولیدی برای سرپا نگه داشتن واحد خود، حتی کرایه چهار برابری هم پرداخت می کردند که مواد اولیه را از مرز ترکیه به نخجوان آورده و از این مرز عبور دهند.

باقری با اشاره به تلاش خانه صنعت و معدن استان برای حل مشکلات واحدهای صنعتی به خصوص پس از شیوع بیماری کرونا گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی با مشکل توقف مواد اولیه در گمرک ها مواجه شده بودند که خانه صنعت و معدن وارد عمل شده و با هماهنگی مسئولان استانی و استاندار آذربایجان شرقی، مشکل حل شده و واحدها توانستند، مواد اولیه خود را از گمرک ها، تحویل بگیرند.

وی با اشاره به تلاش خانه صنعت و معدن استان برای یافتن بازارهای فروش محصولات در شرایط کنونی گفت: باید به دنبال یک برنامه صادراتی بود تا به دنبال آن ارز وارد کشور شود و از سوی دیگر، تولیدات واحدها نیز به فروش برسند. چرا که واحدهای تولیدی به میزان کافی بودجه ندارند که هم مواد اولیه و هم محصول نهایی خود را دپو کنند.

آمارهایی از تسهیلات ارائه شده به واحدها

رییس خانه صنعت و معدن استان در ادامه با اشاره ای به فعالیت ستاد تسهیل نیز گفت: در سال ۹۹، شاهد برگزاری ۱۸ جلسه کارشناسی و ۱۳ جلسه استانی توسط خانه صنعت و معدن و تجارت استان بوده ایم که در بخش رونق تولید (سرمایه در گردش و سرمایه ثابت) ۲۸۱ پرونده، کارشناسی، تصویب و به بانک‌های عامل معرفی شده و در حال حاضر، ۱۰۸ پرونده مصوب بانک را دریافت کرده‌ و تسهیلات۹۱ پرونده پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه  در بخش بازسازی و نوسازی، ۱۳۹ پرونده به بانک‌های استان معرفی شده‌اند که ۴۳ پرونده پرداخت شده است، گفت: در بخش تسهیلات تبصره ۱۸ (تسهیلات یارانه‌ای با سود ۱۴ درصد)،۱۹۶ پرونده به هفت بانک عامل طرف قرارداد با صندوق توسعه ملی (ملی، صنعت و معدن، سپه، تجارت، پست بانک، توسعه تعاون و آینده) معرفی شده اند که ۵۷ پرونده پرداخت شده است.

باقری با اشاره به اینکه ۶۰ درصد منابع ابلاغی توسط بانک های استان جذب شده است، گفت: بانک تجارت با جذب ۱۸۴ درصدی منابع در کشور در رتبه سوم میان استان ها قرار دارد و در بین هفت بانک عامل رتبه نخست را از لحاظ جذب منابع در استان کسب کرده است.

وی افزود: با توجه به روند پرونده های معرفی شده در بانک‌ها، به زودی درصد جذب منابع کشوری افزایش داشته و با تکمیل فرایند پرونده های معرفی شده، پیش‌بینی می‌شود کل اعتبار اعلامی جذب شده و به محض ابلاغ دستورالعمل جدید جهت تسهیلات یارانه دار، اطلاع رسانی به واحد ها و تشکیل پرونده متقاضیان در دستور کار خانه صنعت و معدن قرار خواهد داشت.
تاریخ : شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

درباره ما

کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی