کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
به همت كارگروه نهضت احیاء واحدهای اقتصادی رياست جمهوري و با مشارکت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران؛
نخستین رویداد ملی احیاگران واحدهای اقتصادی برگزار میشود/ بههم رسانی هوشمند و شبکه سازی ميان احیاگران زیست بوم اقتصادی کشور/ هم انديشي درخصوص توسعه مدلهاي جدید احیاء واحدهای راكد و توسعه دانش احياء
نخستین رویداد ملی “احیاگران واحدهای اقتصادی” به منظور شناسایی، آموزش، شبکه سازی و حمایت از احیاگران زیست بوم اقتصادی کشور به همت كارگروه نهضت احیاء واحدهای اقتصادی رياست جمهوري و با مشارکت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و بيش از 20 سازمان و نهاد ديگر برگزار میشود.
نخستین رویداد ملی “احیاگران واحدهای اقتصادی” به منظور شناسایی، آموزش، شبکه سازی و حمایت از احیاگران زیست بوم اقتصادی کشور به همت كارگروه نهضت احیاء واحدهای اقتصادی رياست جمهوري و با مشارکت سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و بيش از 20 سازمان و نهاد ديگر برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، در این رویداد ملی كه روز چهارشنبه ۱۶ شهریور در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد، فعالان اقتصادي، صنعتگران، فناوران، شرکتهای دانش بنیان، کارگزاران انتقال فناوری و احياگران واحدهاي اقتصادي سراسر کشور حضور خواهند داشت.
معرفی طرح نهضت احیاء واحدهای اقتصادی و اهداف آن، معرفي و تسهيم تجارب برتر در حوزه احیاء واحدهاي اقتصادي، شناسایی اشخاص توانمند در حوزه احیاء واحدهای اقتصادي و بههم رسانی هوشمند و شبکه سازی میان بازیگران حوزه احیاء از جمله اهداف اين رویداد ملي است.
از ديگر اهداف رويداد ميتوان به تشريح حمايتهاي دولت از احياگران واحدهاي اقتصادي، ایجاد ارتباط ميان واحدهای راکد و احیاگران، توسعه مدلها و طرحهای جدید درخصوص احیاء واحدهای اقتصادی، توانمند سازی احیاگران و توسعه دانش احیاء اشاره كرد.
احیاء واحدهای اقتصادی بهعنوان یکی از راهبردهای اصلی دولت سیزدهم به منظور رشد و توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در دستور کار قرار گرفته است.
بر اين اساس، نهضت احیاء واحدهای اقتصادی به منظور ایجاد سازوکاری منعطف، چابک، پاسخگو و مردم پایه براي رصد محیط و اتخاذ تدابیر و تصمیمات هوشمند با هدف احیاء، نوسازی و فعال سازی واحدهای اقتصادی غیرفعال و نیمه فعال با مشارکت جدی مردم و جوانان و استفاده حداکثری از اختیارات و توانمندیهای دستگاههاي حاكميتي راه اندازي شده است كه سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران بهعنوان يك عضو فعال و تأثيرگذار در كنار بيش از 20 سازمان و نهاد ديگر در اين نهضت مشاركت دارد.
یکی از الزامات اصلی رشد و توسعه زیست بوم احیاء واحدهای اقتصادی، توجه به شرکتها، تیمها، نهادها و یا افرادی است که تحت عنوان “احیاگران واحدهای اقتصادی”، راهبری عملیات احیاء واحد را بهدست گرفته و با توجه به تخصص و دانش خود، واحد اقتصادی را به مسیر صحیح بازگردانده و موجبات فعال شدن و رشد آن را فراهم میسازند. در نهضت احیاء واحدهای اقتصادی، توجه ویژهای به این گروه شده است و نسبت به حمایت و توسعه احیاگران اهتمام وجود دارد.
مهمترين حمايتهاي نهضت احیاء واحدهای اقتصادی در اين حوزه، بههم رسانی هوشمند کسب و کارهای احیاجو و احیاگران از طریق توسعه و تکمیل پایگاه اطلاعاتی احیاجویان و احیاگران، کمک به احیاء واحدهای اقتصادی معرفی شده از سوی احیاگران با روشهاي مختلف، کمک به صدور انواع ضمانت نامههای اعتباری و دریافت حمایتهای لازم از طریق پارکهای علم و فناوری و شهرکهای صنعتی ميباشد.
از ديگر حمايتهاي اين نهضت ميتوان به کمک به رفع موانع و چالشهای مالیاتی، بانکی، حقوقی و قانونی کسب و کارها، هم افزایی بین دستگاههای اجرایی مختلف در راستای حمایت از کسب و کارها، ارائه تسهیلات و حمایت دولتی به احیاگران و اعطای جایزه سالانه احیاگر برتر ملی اشاره كرد.
شايان ذكر است، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از ابتداي دولت سيزدهم و در تكميل برنامههاي احياء و بازفعال سازي سالهاي گذشته، طرح پايش واحدهاي صنعتي غيرفعال را طي مدت سه ماه با همكاري مديران و كارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و شركت شهركهاي صنعتي استانها و مشاوران كلينيكهاي كسب و كار تحت نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت در سراسر كشور اجرا نمود، كه در نتيجه آن، 12 هزار و 67 واحد راكد، شامل شش هزار و 814 واحد در داخل شهركها و نواحي صنعتي و پنج هزار و 253 واحد در خارج از آنها شناسایی شد.
از مجموع واحدهاي صنعتي راكد شناسايي شده در طرح پايش اين سازمان، 62 درصد از طريق شيوههاي فني بازفعال سازي، امكان راه اندازي مجدد دارند كه در صورت تحقق آن، بالغ بر 167 هزار فرصت شغلي جديد فراهم ميشود. همچنين 57 درصد اين واحدها، تمايل خود را به راه اندازي مجدد اعلام كردهاند كه بازفعال سازي آنها با استفاده از ظرفيت يك هزار و 200 مشاور كلينيكهاي كسب و كار در 10 گروه تخصصي (مالي، حقوقي، بازاريابي، بهبود فرآيند، سرمايه گذاري و …) در سراسر كشور در دست اقدام ميباشد. 50 درصد نيازمند انجام عارضه يابي و بررسي دقيقتر هستند و 45 درصد نيز به انجام پروژه عارضه يابي از طريق مشاوران كلينيكهاي كسب و كار تمايل نشان دادهاند.
بر اساس نتايج حاصله از اجراي اوليه طرح پايش و اعلام مديران بنگاههاي اقتصادي راكد، 44 درصد از واحدهاي غيرفعال مشكل كمبود نقدينگي (سرمايه ثابت، سرمايه در گردش و تخصيص ارز)، 16 درصد مشكل عدم تقاضا و بازار، 11 درصد مشكل كمبود مواد اوليه، 10 درصد مشكل فرسودگي ماشين آلات، 9 درصد مشكلات حقوقي با سازمانها و دستگاهها، 8 درصد مشكلات زيرساختي و 2 درصد مشكلات مالكيتي و سهامداري دارند.
در سال 1400 راه اندازی مجدد 2 هزار واحد صنعتي راكد در داخل و خارج شهركها و نواحي صنعتي در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران قرار گرفت كه تا پايان سال گذشته، تعداد دو هزار و 67 واحد، شامل يك هزار و 611 واحد در داخل شهركها و نواحي صنعتي و 456 واحد در خارج از آنها به چرخه توليد بازگشتند، كه اشتغالي بالغ بر 39 هزار نفر را درپي داشت. همچنين در سال 1401، بازفعال سازي 2 هزار واحد توليدي ديگر در داخل و خارج شهركها و نواحي صنعتي برنامهريزي شده است. ضمناً از سال 1391 تا پايان سال 1400 جمعاً 11 هزار و 805 واحد صنعتي راكد به چرخه توليد بازگشتهاند.
در همين ارتباط و بر اساس برنامه ريزيهاي انجام شده از ابتداي دولت سيزدهم، وزارت صنعت، معدن و تجارت از سال 1401 مسئوليت اجراي پروژه فعال سازي ظرفيتهاي توليد در حوزههاي صنعت، معدن و تجارت را براي نخستين بار در كشور به سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران واگذار نمود، كه در فاز نخست اجراي اين طرح و در يك افق چهار ساله، برنامه افزايش ظرفيت توليد 16 هزار و 500 واحد صنعتي زير ظرفيت در دستور كار قرار گرفت. بر همين اساس، فعال سازي سه هزار و 300 واحد توليدي با ظرفيت كمتر از 50 درصد در سال 1401 هدف گذاري شده كه برآورد ميشود به ايجاد اشتغالي بالغ بر 17 هزار نفر بيانجامد.
تاريخ: 1401/05/29
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و پارك فناوري پرديس تفاهم نامه همکاری مشترک امضاء كردند ساماندهي فن بازارهاي عمومي و ايجاد فن بازارهاي تخصصي در حوزههاي اولويت دار كشور/ همكاري در رفع نیاز فناورانه صنايع كوچك و متوسط از طريق شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها در اين تفاهم نامه همكاري كه روز سهشنبه […]
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی از شروع آسفالت ریزی شهرک صنعتی شهید سلیمانی همزمان با عید غدیر خم خبر داد. به گزارش روابط عمومي شركت شهركهاي صنعتي آذربايجان شرقي سيد مرتضي نيرومند اسكويي روز پنجشنبه همزمان با عید غدیر خم در بازدید از روند اجرای پروژه آسفالت ریزی رمپ ورود و خروج شهرک […]
سید عبدالوهاب سهل آبادی رییس خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران در دیدار با معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به وظیفه معاونت برنامه ریزی وزارت صمت در خصوص مدیریت امور تشکل های تحت نظارت وزارت صمت و اداره ی امور کمیسیون اصلی تشکل های تخصصی […]
کانون تبلیغاتی گلدیس تبریز، مجری بانک اطلاعاتی و نقشه گرافیکی شهرک های صنعتی
دیدگاهتان را بنویسید